Referencer er vanskelige at overføre fra land til land

Hvordan reducerer jeg effektforbruget med en faktor 2,5?

Det kræver viljestyrke og gåpåmod at udvide til nye markeder i minebranchen. LSM Pumper leverer mange slangepumper til australske mineprojekter, men ifølge Leo Sørensen, direktør og ejer af LSM Pumper, giver en reference på dit produkt i et land ikke automatisk adgang til mineindustrier i andre lande.

LSM Pumper producerer slangepumper til flere forskellige industrier verden over, og virksomheden har verdens to største pumper i sortimentet. Inden for mineindustrien leverer virksomheden slangepumper til at kanalisere mudder væk fra miner, så det er muligt at komme frem til mineralerne.

”Vi har gode erfaringer med vores pumper i Australien, hvor minedrift er en primær industri med stor indflydelse på landets økonomi. Det betyder, at der er flere veletablerede mineprojekter i landet, og vi får jævnligt bestillinger på vores pumper dertil,” fortæller Leo Sørensen, direktør og ejer af LSM Pumper.

Det er svært at videreføre referencer
Hvis du vil levere til minebranchen, kræver det, at du har en reference på dit produkt, da du skal kunne dokumentere, at dit produkt virker i drift.

”Mineselskaber kræver i høj grad, at dit produkt har en reference fra andre mineselskaber eller leverandører i det enkelte land. Derfor er det nødvendigt at oparbejde referencer i flere lande, og det er både dyrt og tidskrævende. Vi forhandler for eksempel med et mineselskab i Chile, der gerne vil have vores produkter til test. Det er en dyr affære at sende en stor pumpe til test på et andet kontinent, så vi drøfter fortsat, hvad der skal ske,” siger Leo Sørensen.

Sådan skaber LSM Pumper referencer
Nogle af de lande, som LSM Pumper kigger på er Canada, USA, Chile og Tyrkiet. Landene har flere veletablerede mineprojekter, og det giver muligheder for salg. Ifølge Leo Sørensen er det ofte lettere at skabe referencer, hvis du har en lokal samarbejdspartner med kendskab og adgang til mineindustrien.

”Mining er en hård branche. Hvis du ikke har en god samarbejdspartner, der kan sige god for dit produkt, er det svært at få feedback fra mineselskaberne. Vi opsøger derfor aktivt forhandlere og mulige samarbejdspartnere i relevante minelande ved for eksempel at tage på messer i blandt andet Canada sammen med Danish Mining Technology Group,” forklarer Leo Sørensen.

”Den første sten er svær at vende”
Selvom LSM Pumper i øjeblikket slider i det for at skabe kontakter og referencer i minebranchen, er virksomheden meget optimistisk. 

”Vi ved, at vores pumper virker i Australien. Derfor knokler vi for at få hul igennem til flere markeder, og jeg er sikker på, at det med tiden nok skal lykkedes,” afslutter Leo Sørensen.  

LSM Pumper har været medlem af Danish Mining Technologi Group siden april 2014. 

 

Artiklen er skrevet af Danish Export Association, Eksportforeningen

 

Klar til at finde løsningen?

Kontakt

Kom med dine udfordringer. Vi sparrer og hjælper dig videre.

Back to top